من سامیا صفایی هستم

من سامیا صفایی هستم

کارشناس ارشد از دانشگاه تهران … یوگا را از دی ماه سال ۱۳۷۲ به طور جدی و حرفه ای آغاز کردم

۰۹۱۲۵۰۷۲۵۴۲

مقدمه ای بر یوگا . . .

تاریخ انتشار : ۱۴۰۳/۰۴/۱۴

یوگا از لحاظ لغوی به یوگ یا یوغ اشاره دارد که به معنی وصل‌شدن، پیوستن، هدایت، متمرکز کردن توجه بر، استفاده کردن و به کار بردن، است.

یوگا به معنی اتحاد، یگانگی و پیوند نیز است. اتحاد بدن، ذهن و روح.

یوگا یکی از چندین سیستم فلسفه‌ای هندی است و قدمت آن به هزاران سال پیش می‌رسد.

مکالمات آرجونا و کریشنا در بهاگاوادگیتا- از مهمترین مرجع های فلسفه‌ای یوگا- یوگا را ” رهایی از تماس با رنج و اندوه” بیان می‌کند. زمانیکه ذهن، شعور و منیت از اشتیاق و میل بیقرار، آزاد می‌شوند و به کنترل در می‌آیند و در درون فرد آرام می‌گیرند، انسان به کمال می‌رسد. هنگامیکه با تمرین یوگا، بیقراری ذهن و عقل آرام گیرد، یوگی به لطف روح درونش به خرسندی می‌رسد. آنگاه او سرور همیشگی را می شناسد که فراسوی مرز حواس است و منطق او را درک نمیکند. او در این حقیقت به سر می‌برد و از آن بیرون نمی‌آید. او گنجی فراتر از همه گنج‌ها یافته است. او که به چنین سروری رسیده است از بزرگترین اندوه نیز تکان نمی‌خورد. این معنی حقیقی یوگا است ” رهایی از تماس با رنج و اندوه”.( پرتوی بر یوگا،استادآئینگرصفحه۲۶).

پاتانچلی فرزانه یوگا را ” چیتی وریتی نیرودها”توصیف می‌کند به معنی مهار تغییرات ذهنی یا بازداری از نوسان‌های آگاهی. پاتانچلی آشتانگا یوگا یا همان یوگای هشت‌گانه را معرفی کرد: یاما، نیاما، آسانا، پرانایاما، پراتیاهارا، دهارانا، دیانا و سامادی.

یاما و نیاما از خصلت‌های نیک انسانی صحبت می‌کنند که با آگاهی بر آنها میتوان دلبستگی‌ها و هیجان‌ها را کنترل کرد.

آساناها بدن را سالم و در تعادل با طبیعت نگه‌می‌دارند.

پرانایاما و پراتیاهارا در کنار آساناها به کنترل ذهن کمک می‌کنند.

دهارانا، دیانا و سامادی فرد را به درونی‌ترین زوایای روح فرد می‌برند.

تمام این مراحل کمک می‌کنند تا فرد با خود و با هستی هماهنگ باشد.

به دلیل گستردگی معنایی یوگا و نیز قدمت آن در جهان، شناخت و بررسی یوگا بسیار زمان بر است. در این سایت تلاش من بر آن است تا در بخش فیزیکی یوگا، با اجرای آساناها برای بدن، با توجه به علم روز، چه از منظر آناتومی و علم ورزش و چه از منظر تجربه‌های تمرینی نوین طی حداقل صد سال اخیر با تاکید بر سبک آئینگر یوگا، که به اجرای آساناها برای پیشگیری از آسیب‌های بدنی و نیز اصلاح حرکات بدنی توجه دارد، آموخته‌های خود را با خوانندگان به اشتراک بگذارم. امیدوارم علاقمندان با پیگیری مطالب، بتوانند مسیر یوگایی مورد نظر خود را از میان تنوع گسترده دانش یوگا به خوبی انتخاب کنند.

معرفی کتاب های یوگا

کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا