من سامیا صفایی هستم

من سامیا صفایی هستم

کارشناس ارشد از دانشگاه تهران … یوگا را از دی ماه سال ۱۳۷۲ به طور جدی و حرفه ای آغاز کردم

۰۹۱۲۵۰۷۲۵۴۲

منتظر زمان های رند نباشیم

تاریخ انتشار : ۱۴۰۰/۰۹/۲۶

براي تمرین در هر موضوع آموزشی، نیازی نیست که به دنبال زمانهای ثابت و تعریف شده باشیم: از سال آینده شروع میکنم. یا ماه یا هفته یا اصلا از شنبه آینده حتما شروع میکنم، الان ساعت نه و سی دقیقه است، از سر ساعت ده حتما شروع میکنم و….. اینها جملاتی است که به گوش همه آشناست.
تصمیم به انجام کاری در یک زمان رند، باعث میشود که ما همچنان خواسته و اولویت انجام کار دلخواه خودمان را به تعویق بیاندازیم.
با یک نگاه گذرا به گذشته، به راحتی می توانیم لیست بلند بالایی از کارها و خواسته های انجام نگرفته خودمان را در یک دوره زمانی نه خیلی طولانی تهیه کنیم.
در نظر داشته باشیم که، اولا از زمان های کوتاه که در دسترس مان است، به خوبی استفاده کنیم.
دوما به دنبال یکسری توصیه های سخت نباشیم که مانع از تمرین های کوتاه ما میشوند(“به ازای هر یک ساعت آموزش باید ۳ ساعت تمرین داشت” این جمله در شرایط فعلی در این دنیای پرشتاب ، نباید باعث کمالگرایی ما شود، روز ها از پس هم میگذرند و ما همچنان تمرین نکرده ایم و منتظر آن سه ساعت رویایی هستیم. درحالیکه کیفیت تمرین مهم است و نه کمیت آن. بنابراین از کمترین فرصتهای تمرینی هم باید سود جست
حداکثر استفاده از وقت و زمان و عمل در لحظه، باعث می شود که منتظر زمان های رند نباشیم.

همواره در کتاب‌های متفاوت، انواع برنامه‌ریزی‌ها و یا حتی رفتارهای شرطی‌سازی برای سودجستن از حداقل فرصت‌ها پیشنهاد شده است.

یک نمونه از رفتار شرطی، شمردن ۳ ثانیه است. بعد از زنگ هشدار برای یک فعالیت مشخص، مثلا بیدار‌شدن از خواب و پیاده‌روی صبحگاهی،با شمردن از یک تا ۳، بلافاصله باید از رختخواب بیرون آمد.

برنامه‌ریزی‌های مختلف برای کوتاه کردن زمان‌های بلند هم، برای حداکثر استفاده از زمان‌ها، بسیار موثر هستند.

مثلا در روش “پومودورو” به ازای هر ۲۵ دقیقه تمرین یا مطالعه، ۵ تا ۱۰ دقیقه وقفه به صورت استراحت، نوشیدن، خوردن، فعالیت بدنی، رسیدگی به گوشی یا سایر نیازهای روتین انجام می‌شود. مهم ۲۵ دقیقه زمان مفید و متمرکز برای حداکثر استفاده از وقت مفید است.

یا روش “پنج تا پنج دقیقه” که در این روش هم برای توانمندسازی یا بررسی، مطالعه، تمرین بدنی ویا هر موضوع مهم و مورد توجه، ۵ دفعه در طول روز و حداقل ۵ دقیقه به موضوع مورد توجه‌ اولویت داده می‌شود. در این روش مدت زمان توقف ۵ دقیقه بعنوان حداقل است و میتوان در مدت زمان بیشتر به موضوع پرداخت.

یادمان باشد که حضور در لحظه و استفاده مفید از زمان و ظرفیت‌های بدنی، فکری، روحی نیاز به انضباط و به همراه اهمیت انگیزه و هدف است. میتوان توان فردی را افزایش داد و در مسیر زندگی انگیزه ایجاد کرد. یوگا و مدیتیشن توانمندی افراد را در زندگی بالا می برد. باعث می شود تا فرد در لحظه عمل و عکس العمل همه جانبه تری را انجام دهد. مدیتیشن موجب می شود تا فرد به نوعی حداکثر استفاده از وقت و زمان را در خود گسترش بدهد.

2 دیدگاه برای “منتظر زمان های رند نباشیم”

  1. اول از همه بگم که این تصویر شما جالب بود و چون نمونه عینی عروسک دخترمه منو به خوندن مطلبتون ترغیب کرد.
    و دوم اینکه من با این حرف شما موافقم چقدر زمان ها رو از دست دادیم برای همین زمان رند و حالا وقتشه که از همین ثانیه شروع کنیم.

    • سامیا گفت:

      سلام و درود خانم لیلا عزیز
      خوشحالم مورد توجه شما قرار گرفت و تایید کردید.از انتقال نظرتان بسیار سپاسگزارم
      امیدوارم بهترین بهره ها را از لحظه های مختلف زندگی به دست بیاوریم.

معرفی کتاب های یوگا

کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا
کتاب های یوگا